Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Sensommer på Lindelyst

Skriv en kommentar

 Så er sensommeren over os med de varme nærmest Indian Summer agtige aftener hvor det er køligt til at komme i haven sent på aftenen. Det er de aftener man tænker tilbage i det våde efterår og mørke vinter som venter forude.

Her på Lindelyst har vi lagt planer. Planer for nedlæggelse af et bed og opførelse af et nyt bed. Måske lyder det lidt underligt i dine ører men sagen er den at mit rhododendron bed er blevet så stort nu. Så det vokser faktisk ind over den lille sti med græs og staudebedet. Vi er blevet enige om at det vil se pænt hvis planterne får lov at brede sig. En stor del af planterne skal flyttes over ved vores store havelåge. Her er der skygge en stor del af tiden og bar jord lige nu. Så det håber vi på at det bliver godt.

Rhododendron bedet får nu lov til at udfolde sig 🙂

 I drivhuset er der blevet plads til et par planter mere. Herude på landet er de fleste altid gavmilde med at give planter væk hvis man selv har for mange. Jeg var den glade modtager i denne uge af et skønt eksemplar af arten “Pigæble”. Planten havde vedkommende selv fremavlet med frø hjembragt fra en ferie. Nu havde hun flere planter til at stå rundt om i haven og i drivhuset. Så hun var mere end glad da jeg var interesseret i en plante. Allerede nu har den sat to knopper som snart skyder med en blomst.

Min nye pigæble som jeg er meget spændt på 🙂

En tur i Den gamle By hvor jeg havde speciel fokus på den havemæssige del. Jeg vidste at der var plantesalg og håbede at kunne finde lidt specielle planter. Der var ikke ret mange mennesker i selve byafdelingen og ved de gamle drivhuse var der 2 gartnere så der var rig mulighed for at få en lille havesnak over planterne. Med gartnerens hjælp fandt vi frem til 2 geranier som ikke kan fåes alle steder. Det var en “chocolate pepper” og “mabel grey”. Den første dufter af chokolade og den sidste var appelsin duft som også kan bruges til sorbet. Det er planter som formeres på samme måde som pelargonier så det var dejligt at vide så til foråret skal jeg prøve at stiklinge formere de nye planter.

Min nye chokolade blomst..

 

Den anden nye “mabel grey”..

Lige nu går vi med planer om at lave et rosenbed i haven da jeg utrolig gerne vil have roser. Desuden vil vi gerne have plantet 2 slyng roser op af vores gamle mirabelle træ som står et centralt sted i haven. Men mere om det i et andet blog indlæg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s