Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Februar

Mens frosten stadig var i jorden og det stadig var for koldt til at tænke på drivhus tog vi de første skridt til at bygge vores eget drivhus.

Vi har talt om drivhus de sidste par år og der har været mange forslag oppe omkring drivhus. I lang tid troede vi at vi skulle købe et men det var svært at finde lige det drivhus som vi gerne ville have. Både ift. størrelsen og den måde vi gerne vil have det indrettet samt valg af materialer.

Da jeg er så heldig at være gift med en rigtig handy mand som elsker at lave tingene selv begyndte vores planer at gå i den retning og drømmen om at bygge selv blev mere og mere nærværende.

Hvordan skulle det så være? Ligesom i Bonderøven med plastik og let at sætte op eller skulle vi igennem hele møllen og mure noget op? Vi vil gerne have mange m2 og udnytte siderne på drivhuset mere end man kan i et almindeligt standard drivhus.

Vi er nu nået frem til at det skal mures med en høj sokkel og der skal graves ud så vi får højere sider indeni selve huset.

Selve beliggenheden har vi også talt meget om – skal det ligge i selve vores køkkenhave som er omkranset af store træer og med risiko for glas skader hver efterår ? Eller i den pæne del af haven (det kalder vi den del som er tættest på huset :)) hvor vi bare lige kunne gå og hente afgrøder til aftensmaden?

Valget faldt på den pæne del af haven, da vi satser på at blive boende her på Lindelyst i rigtig mange år og man ved jo aldrig med ens helbred ..Så ville det være ærgerligt at have et skønt drivhus som ligger helt yderst på ens grund.

Vi måtte desværre fælde et stort træ for at få plads til drivhuset men vores er som sagt fuld af store træer så det går nok. Jeg tænker bare over hvor lang tid det tager for et træ at vokse sig så stort.

Så er træet klar til at blive nedlagt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s