Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Lindelyst

Lindelyst om vinteren

Lindelyst er beliggende tæt ved Kattegat og Mariager Fjord ude på landet omgivet af marker.

Oprindelig var Lindelyst en gård men har siden 1960´erne været et hus på en stor grund. Der har boet en gartner her i mange år, hvilket er meget tydeligt da der er nogle specielle buske hist og her. De har overlevet i al ukrudtet og affaldet, som prægede grunden da vi overtog den.

Nede under al affaldet og brændenælderne, fandt vi resterne af et meget stort drivhus som højst sandsynlig stammer fra gartnerens tid på Lindelyst.

Er en have som stadig er under opbygning med plads til børn, dyr og planter.

Et sted hvor der er plads til fordybelse, kreative udfoldelser og eksperimenteren.

Haven består af en del gamle træer og buske som er blevet bevaret, men en del er også nyplantet og er stadig ved at vokse op.

Den er delt ind i 3 områder – et område tæt ved huset med pæne buske og blomster, et andet område med plads til vilde lege hvor planterne er mere og robuste. Tilsidst har vi et område med køkkenhave og vores egen lund af frugttræer og frugtbuske som endelig er begyndt at give masser af frugt.

4 thoughts on “Lindelyst

 1. Hej Karina.

  Det ser ud til, du bor et rigtig dejligt sted.
  Smukt ser det jo ud på denne tid af året.

  Hilsen Mette

 2. Kære Karina.

  For mig lyder det som, om I bor på et dejlig sted. Et sted jeg har drømt om i mange år, med plads til dyrehold og stor have. Iøvrigt dejlige billeder af jeres hund. Jeg kan forstå, at du lige som jeg, er bidt af en gal schæfer ;-D Dejlig alsidig race. Synd at den har tilbøjlighed til spondylose og allergi 😦

  Kh – Madam Bæk

  • Kære Madam Bæk
   Jeg synes jo også selv at vi bor et dejligt sted hvor der er plads til flere dyr og en have med plads til udfoldelse. Jeg drømmer om at få en have som går i retning af de store gamle landbohaver man ser på de mellemstore gårde med masser af nytteplanter men også blomster til at nyde samt plads til et par store hunde.
   Ja schæferen er skøn race. Denne hund vi har nu er vores nr. 2. Vi mistede desværre den første hund i en alder af kun 7 år – hans rygsøjle begyndte at vokse sammen. Det ser man ofte ved store hunde og det eneste kendetegn udover røntgen er at de ændrer adfærd. Det gjorde vores ikke, så desværre har han sikkert haft det længe. Men en skøn alsidig race. Lige nu har vi en vildbasse på snart 2 år som er en lømmel udover alle grænser men han er jo skøn alligevel. Ja det er synd at de har flere skavanker men mon ikke mange racer har det på den ene eller den anden måde…
   Kh Karina

 3. Det lyder som et skønt sted, du bor, og vinterbilledet her er utrolig smukt. Vi bor også lidt væk fra alfarvej og nyder stilheden på landet.
  Rigtig god weekend, Karina!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s