Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Litterær inspiration

Et udpluk af vinterens havelitteratur.

Her vil jeg skrive om nogle af de bøger, magasiner m.m. som jeg læser for at blive inspireret i arbejdet med haven..

Giv gerne din mening til kende og hvis du læser andre bøger så er anbefalinger altid godt 😉

The English Garden:

Et engelsk haveblad med de mest fantastiske billeder af skønne skønne engelske haver og blomster i massevis. Englændere kan et eller andet med blomster. Jeg synes der er flere spændende artikler at læse men også bare det at nyde alle de skønne billeder er en fornøjelse.

Havebreve fra hele året:

Er en samling artikler som er skrevet til Kristelig Dagblad igennem et helt år af Bjarne Nielsen Brovst. Han fortæller om stort og småt i sine to haver ved henholdsvis Rude Strand og Jammerbugten. Det er en bog jeg har læst op til flere gange, da han skriver meget levende og ser tingene fra en anden synsvinkel.

Camilla Plum:

Der er kommet mange bøger fra Camilla Plums hånd. En af dem jeg er meget begejstret for er Camillas havebog. Den er skrevet i et sprog som gør den spændende at læse også selvom emnet er tomater eller agurker. Hun har mange eksempler med fra sin egen have og hvad hun lige gør. Det er en havebog som jeg tager frem igen og igen.

  Haven:

Jeg får bladet tilsendt en gang om måneden og nyder hver gang at det kommer. Der er mange gode relevante artikler omkring havebrug , besøgshaver og de forskellige planter m.m. Der er noget for enhver haveelsker uanset smag. Kan klart anbefales.

 

Inge Futtrup  “Lykken har rødder”:

Her skrives der om at finde roen og energien i din have. Der skrives om de forskellige planter og deres egenskaber. Lige en havebog for mig da jeg gerne vil bruge min have til at få ny energi og finde roen. Jeg er begyndt at tænke anderledes på min have efter mødet med denne bog. På Facebook er der også siden “Lykken har rødder” som absolut er et besøg værd. Desuden er der også “Inges Havetips” som bugner af havefolk og gode ideer.

Claus Dalby “Mit haveliv”:

Er en bog som jeg har nydt at “dykke ” ned i og blive inspireret af. Der er afsnit som omhandler bestemte blomster og dyrkningsmetoder og ikke mindst gode råd.

Andre emner som kan nævnes er drivhus og haverejser som kan give inspiration nok til en hel vinter.

Claus Dalby “Drivhusdrømme”:

En bog som jeg læser en del og studerer billeder samt diskuterer med min mand om det er noget vi kan bruge i vores drivhus. 

Vi er igang med at tegne vores eget store drivhus som Casper (min mand) skal bygge og derfor er bogen blevet studeret meget nøje. Hvilken type skal man vælge? Skal man bygge selv? Og hvordan med indretning ? Der er mange spørgsmål at besvare men bogen er god når man drømmer om et drivhus i en kold vinter.

Jeg har faktisk været så heldig at få min udgave signeret af ham under et havebesøg i hans have så jeg synes min bog er blevet lidt mere speciel.

4 thoughts on “Litterær inspiration

 1. Hej Karina.

  Jeg fik “Drivhusdrømme” af min mand for et par år siden, fordi jeg ønskede mig et drivhus. Forventningerne til drivhuset steg hurtigt mange grader efter at have læst bogen og nu kan jeg jo “desværre” slet ike nøjes med et almindelig drivhus. Jeg drømmer om et der er muret op i begge endegavle :-)… eller et a la det “Bonderøven” har lavet, hvis du har det det på TV?!

  • Hej Mette
   Det var lige præcis det der skete herhjemme også..
   Det vi gerne vil have er muret op i begge endegavle og med ½ meter sokkel i siderne.
   Det er inspireret af de gamle drivhuse som stod på herregårdene rundt om på landet. Vi har en herregård i nærheden af hvor vi bor – hvor min svigerfar har været teknisk chef i en menneske alder og det er et af dem vi har taget udgangspunkt i . Der kommer billeder senere når processen starter.
   Ja jeg ser også Bonderøven – der er mange gode indslag.
   Kender du bladet Praktisk Økologi? Har nemlig ønsket mig et abonnement i julegave da det lød som noget for mig..

 2. Inge skriver skønne og “helt-nede-på-jorden” bøger, kan kun anbefales 🙂
  kh fra fru friis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s