Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Indretning af drivhuset

16 kommentarer

Så kom vi endelig til det sjove i drivhuset nemlig at begynde at indrette med bede og krukker. Der er ikke så meget i krukkerne og bedene endnu men det kommer der efterhånden som tiden går. Jeg har sat krukker ind i drivhuset med forårsløg som tulipaner, påskeliljer og perlehyancinter som jeg håber snart er så langt fremme at de kan stå og pynte på gårdspladsen.

Den ene side af drivhuset med bede og krukker.

Der er også blevet plads til et bord og stole – endnu har vi ikke fået alle stolene ind da vi gerne vil have 5 stole da vi håber på at kunne spise i huset indimellem. Vi har valgt at have et stort bed hvori der skal plantes clematis (har indkøbt sorten Mrs Cholmondely) op ad et rionet som dermed afskærmer vores krog med stole og bord.

 

 

 Vi har et bed, hvor vi som forsøg har sået radiser, salat og gulerødder for at se om vi kan få lidt tidlige grønsager. Ellers har vi sået flere slags tomater, agurker og artiskokker som lige nu står varmt og lyst indenfor i huset. Der er dog enkelte planter som er ved at være rimelig lange som vi overvejer at sætte i drivhuset. Vi har sat lidt varme på i huset for at bryde kulden når solen ikke skinner.

Vi har studeret hvilke druer vi skulle have og er endt op med 3 forskellige nemlig schuyler, Himrod og Vanessa. De skulle alle 3 være gode spise druer og resistente over for sygdom . Der er blevet boret hul igennem sokkelen til vinplanterne som skal stå forskellige steder rundt om huset, så de med tiden kan give skygge.

Der bores hul i sokkelen til vindrueplanterne.

 Som nogen måske har bemærket er der lidt tomt i venstre hjørne af drivhuset. Det er meningen at der skal være noget vand a la balje , kar og bassin agtigt noget ..Men vi kan ikke helt finde ud af hvad det skal være. Måske vi kommer på det i løbet af sæsonen – så vidt jeg husker “blev Rom heller ikke bygget på en dag ..”…

 

 

 

Reklamer

16 thoughts on “Indretning af drivhuset

 1. Det er jo en hel bal-sal med masser af dejlige muligheder 🙂 Clematis og druer lyder som rigtige gode planter dertil – og det bliver rigtigt dejligt lige at kunne nupse et par vindruer til dessert 🙂

  • Hej Susanne
   Ja ordet balsal er nok meget dækkende :)Det er stort og faktisk svært at overskue alle de muligheder der er. Men vi blev enige om at det var bedre at lave det lidt større for vi ville nok kunne finde noget at bruge pladsen til.
   Har faktisk slet ikke tænkt tanken “tanken at nupse et par vindruer til dessert” men selvfølgelig har du jo ret . Det er jo det vi skal når vi begynder at spise derude indimellem ..
   Mange hilsener
   Karina

 2. Hvor ser dit drivhus skønt ud, og du skal nok få fornøjelse af det hele. I vores gamle, lille drivhus har vi druen Schuyler. Den er efterhånden over 15 år gammel, så den er velvoksen. Man kan lave den skønneste vindruesaft af dem, men de er heller ikke så ringe at spise “on the rocks” 🙂

  • Hej Lene
   Det var dejligt at høre at vi jo nok har valgt rigtigt ihvertfald med en drue 🙂 Lyder spændende med vindruesaft – er det til at finde ud af at lave ? jeg må hellere høre dig når/hvis vi kommer så langt.
   Og lyder også skønt at de kan spises – det er lidt et sats når man bare læser om dem på nettet.
   Mange hilsener
   Karina

 3. Hej Karina.

  Det må være top-skønt at gå rundt inde i det lækre drivhus og så bede og potter til. Jeg er spændt på at høre, hvor tidligt I kan spise salat og radiser. Herligt at kunne tage forskud på glæderne.
  Bedste hilsner fra Mette

  • Hej Mette
   Det er også top skønt kan jeg godt betro dig 🙂
   Nu her søndag hvor regnen væltede ned det meste af dagen her i nordjylland brugte jeg tiden i drivhuset. Her blev der plantet om og sået i de forskellige bede. Der blev nusset om krukkerne.
   Vi er også selv spændte på hvor hurtigt og om der i det hele taget kommer noget ud af vores anstrengelser med at så inde.
   Vi har sat kartofler for ca. 14 dage siden og de er så småt begyndt at titte op af jorden. Det er gået rimelig stærkt med dem.
   Mange hilsener
   Karina

 4. Hvilken herlig tilstand at være i, – at skulle indrette sådan et stort lækkert glashus 🙂 Er alle dine bede faste, eller kan der flyttes rundt på de små?? Det kan da kun blive en fantastisk sommer, hvor I skal prøve jer frem med både planter og mennesker i det smukke hus 🙂

  • Hej Fru Friis..
   Ja det er ikke så ringe at skulle indrette drivhus men faktisk lidt svært hvad det egentlig er man gerne vil have nu når man endelig kan få det 🙂
   Bedene er kapillar kasser som står inde i nogle pæne (synes vi) trækasser som skulle passe til drivhusets udseende. Vi har så lagt ekstra spagnum ovenpå og forlænget med en slange nede i jorden så vi kan vande ned i et rør. Bedene kan flyttes rundt som vi vil – det er bare jorden som skal flyttes først.
   Vi vil prøve denne opstilling i år da vi er usikre på hvor meget plads vi skal bruge og hvor meget fylder det osv. Vi vil ikke have faste bede da det skal kunne flyttes hvis nu vi blev trætte af planter osv. og bare vil bruge det til opbevaringsrum..men mon det sker 🙂
   Jeg håber også på en fantastisk sommer med masser af planter i huset – det bliver spændende ..
   Mange hilsener
   Karina

 5. Jeg er slet og ret misundelig…Tænk at have så smukt et drivhus. jeg er sikker på, det hele indretningen falder på plads, når I først får huset i brug.
  Held og lykke med det.

  • Hej Janne..
   Man må også gerne være misundelig – det er drømme som der skal til og forhåbentlig får man drømmene realiseret 🙂
   Vi synes også det er et smukt hus og glæder os til at få planter og indretning samt de ting på plads udenom huset. Der skal lægges fliser så der kan stå krukker m.m.
   Mange hilsener
   Karina

 6. Hvor lyder det dejligt at gå og indrette drivhus. Der får I helt sikkert mange gode timer!

  Ha´en god aften
  Birgitte

 7. Love it………der venter mange gode timer forude i det skønne drivhus. Tillykke med det søde :0)

  Knus Dorthe

 8. Wow – sikke et flot drivhus – er bare slet ikke misundelig 😉 Drømmer også om et trædrivhus.

  Kh. Marlene

  • Hej Marlene
   Tak for de pæne ord om vores drivhus. Jeg skal straks give dem videre til min mand som har stået for al arbejdet med huset. For det har været et stort stykke arbejde.
   Kan godt forstå at du drømmer om et trædrivhus – de er også flotte..
   Kh Karina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s