Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Alt spirer lige nu..

6 kommentarer

Det går stærkt lige nu med al det sol som præger de spæde forårsdage vi har lige nu. Planterne inde i drivhuset vokser fra dag til dag og vi synes selv at vi kan se det. Tag feks. en af vores nye vindrue planter “Himrod” som lige fra dag 1 har haft travlt.

 Der er fart på den ene vindrueplante.

Radiserne har spiret efter et par dage og vi har sået 2. hold som også er begyndt at spire. Vi satser på at have friske radiser igennem hele forårssæsonen. Så må vi se hvornår det bliver for varmt til at have radiser indenfor.

2. hold radiser er på vej frem i verden.

Vi har eksperimenteret med at have jordbær inde i drivhuset i en stor balje. De strutter af velvære og sundhed – er lidt spændt på resultatet om der kommer bær i dem. Bestøvningen tror jeg nok skal gå af sig selv – de første humlebier har været inde i drivhuset og “snuse” rundt.

 Jordbærplanter inde i drivhuset.

Vi har selv forsøgt os med at så tomater og agurker – de fleste af frøene var ganske vist fra sidste år. Men vi mente at det nok gik, men spireprocenten har været rimelig lav så er lidt ærgerlig.

Så er det jo så heldigt at vi har nogle børn som også er glade for havearbejde og især det med at så. Yngstemanden har selv sået tomater og såede en hel pose som han havde købt. Det gik over stok og sten med at så dem så vi var noget spændte på at se om der kom noget ud af anstrengelserne. Og minsandten om ikke den unge mand har 34 små tomat planter som er spiret. De er klar til at blive priklet ud her i weekenden til stor glæde for yngstemanden. Han har allerede planer om at sælge tomatplanter til diverse bedsteforældre :).

Nogle af de 34 små tomat planter.

Reklamer

6 thoughts on “Alt spirer lige nu..

 1. Hvor herligt at børnene nyder at være med i den grad og det lyder som om, I har endnu én i familien med grønne fingre ;0)
  Sikke en glæde I allerede har haft af Jeres smukke drivhus. Det må være skønt at gå de daglige runder derude.

  Bedste hilsner fra Mette

  • Hej Mette
   Ja det er så dejligt at børnene også gider være med i haven. De nyder det ligefrem og jeg kan se på den mindste at har han været væk hjemmefra i et par dage – så er det haven/drivhuset som lige får et lille besøg. Nøjagtig ligesom vi voksne gør når vi har været væk et par dage så skal vi liiige se..
   Vi nyder drivhuset allerede nu så meget at jeg er så glad for at vi endelig fik det. Og vi sidder tit derude og snakker eller spiser – det er så skønt.
   De bedste hilsener
   Karina

 2. Sikke et skønt og livsberigende indlæg 🙂
  Hvor er det vigtigt, at børnene også er med i processen og ikke kun ser resultaterne. Det kan jeg huske fra min egen barndom.

  Kh. Marlene

  • Hej Marlene
   Ja jeg mener også det er vigtigt at børnene er med i processen. Jeg kan huske fra min tid som pædagog ude i institutionerne hvor jeg flere gange havde højbede med børnene og de elsker det. Lige fra det første frø puttes i jorden til der skal høstes samt al det indimellem. Vores børn har altid haft deres eget lille stykke jord dvs. de har et højbed med lige det de har lyst til.
   Kh. Karina

 3. Sikke en skøn sussesrate for den lille fyr og hans små planter……….det bliver jo e helt fest med lækre solmodne tomater til den tid – mums ;0)

  Knus Dorthe

  • Hej Dorthe
   Ja man må sige at der har været succes med hans såning. Han mener faktisk at han skal til at så alle mine frø så vil spire procenten nok blive højere 🙂 Jeg har ikke så mange modargumenter da han jo har bevist at han kan 🙂
   Han har planer om at sælge en del af tomatplanterne – der er flere som har spurgt og lagt billet ind..
   Knus Karina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s