Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

En julefrokost og en haveplan.

8 kommentarer

Som jeg sikkert tidligere har nævnt har jeg en svigerfar som har en fantastisk evne til at se mulighederne i både have og hus. Og det bedste er næsten at han altid har nogle gode ideer til hvad der kan gøres ift. de ønsker jeg/vi har.

Det skete også til en julefrokost her i julen 2011 hvor han lige skulle ud og se vores drivhus da der blev talt om hvordan vi skulle lave vandet derinde. Pludselig havde samtalen taget en drejning og det stykke af haven som er foran drivhuset blev taget med i planlægningen hvordan man kunne gøre det .

Indenfor igen sad Benny og tegnede have og drivhus op mens børn og voksne så spændte til mens forslaget til en ny del af haven blev til. Der blev også lagt farve på og forslag til planter kom også på banen.

Efter julefrokosten sad vi og gennemgik forslaget til en haveplan som vi aldrig selv ville være kommet på men vores ønsker og behov var taget med i planen. En helt ny måde at se den del af haven på.

Vi har været igang med at måle op da der vil blive en del belægningsarbejde, men det vil give haven en samhørighed så det er det vi vil arbejde hen imod. Der er også tænkt vand ind i planen og her skal vi tænke lidt mere over hvordan vi lige vil have det. Her drejer det sig om at min mand og jeg har forskelligt syn på vand i haven og skal nå frem til et forslag vi kan enes om. Men mon ikke vi bliver det inden planen realiseres ?

 

Forslag til haveplan foran drivhuset og terrassen

Reklamer

8 thoughts on “En julefrokost og en haveplan.

 1. Nej hvor dejligt med sådan en svigerfar. Skønt at andre vil involvere sig i ens haveplaner.
  Det skal nok blive godt, og mon ikke I finder en løsning mht. vand, som I begge finder rigtig?

  • Hej Bente
   Ja det er dejligt når andre gerne vil involvere sig i ens haveplaner og jeg tænker at jo flere øjne der ser jo bedre. Ofte kommer man på nogle helt andre ideer end det man startede ud med.
   Vi plejer at blive enige om tingene herhjemme så mon ikke også vi finder en fælles vej omkring vandet også 🙂
   Nu har vi snart arbejdet sammen i 2 år herhjemme og kobberbryluppet lurer om hjørnet så vi kender da hinanden efterhånden ..
   De bedste hilsener
   Karina

 2. Hej Karina.

  Sikke da en gave at få! Det er altid inspirerende, når “andre øjne” kigger med og supplerer med gode ideer. Rigtig meget af min ‘havetid’ bruger jeg efterhånden på at gå og planlægge og tænke nyt. Jeg prøver hele tiden at se haven, gården og køkkenhaven fra nye vinkler og lege med tanken om forskellige bede, stensætninger, træer osv forskellige steder. Meget af det bliver ikke til noget men jeg har også erfaret at TÅLMODIGHED er en god ting og at ideer udvikles undervejs.

  Held og lykke med projektet. Det bliver spændende at følge.

  Bedste hilsner fra Mette

  • Hej Mette
   Kan ikke være mere enig..Det er altid dejligt at andre øjne ser på ens have. jeg nyder at diskutere muligheder i haven, gårdspladsen osv. For der dukker altid noget nyt op og ideer bliver suppleret henad vejen med nye input.
   Ja når man har med haven at gøre er tålmodighed et must men mon ikke det også er tiden man nyder som haveejer at det tager tid at bygge nyt op ??
   Jeg længes også efter foråret og komme igang udenfor..
   Mange hilsener Karina

 3. Hvor er du heldig at have sådan en svigerfar med de evner. Det er også altid dejligt, at få andre til at se på mulighederne. Når man selv ser på det hver dag, kan det være svært at se det anderledes.
  Jeg glæder mig til at følge projekterne ud i virkeligheden 😉

 4. Hej Ina
  Ja man kan nemt stirre sig blind på tingene når man ser på det hver dag. Men heldigvis er der jo masser af inspiration at hente rundt om på div. haveblogge, haveblade og besøg i andres haver..
  Jeg husker stadig dit indlæg hvor du havde sat det lille hus ud i bedet og jeg er helt vild med den effekt og vil bare så gerne have et lille hus :O
  Mange hilsener Karina

 5. Det var da en julefrokost lige efter mit hjerte;) Det ser meget spændende ud, hvor er det skønt for jer at have en god sparringspartner, jeg synes det kan være så svært at bedømme sine egne ideer.

  • Hej Lisbeth
   Sådanne julefrokoster og andre “kom sammen ” i vores familie ender ofte i sådanne nogle situationer. Og det er nemlig skønt at have en god sparringspartner ift. sine egne ideer men også komme nye “indspark” til at komme videre i en fastlåst ide. Min svigerfar er også ret god til at komme med ideer som er afledt af vores tanker om hvordan det skal ende med at være og det er jo fantastisk at have en sparringspartner.
   Mange hilsener
   Karina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s