Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Julens blomster II

3 kommentarer

Julerosen:

Jeg har ikke været vant til i min barndoms at vi havde juleroser til jul. Det er først senere igennem mit ” haveliv” at jeg stiftede bekendtskab med julerosen.

En forårsdag for 5 år siden skulle jeg have besøg af nogle kollegaer fra den børnehave jeg arbejdede i på daværende tidspunkt. De havde medbragt en julerose som jeg plantede i en krukke. Den stod i krukken i nogle år uden at blomstre. Da vi fik etableret bede i vores have blev den plantet ud i bedet og nu håbede jeg på blomstring. Jeg håber stadig. Dog opdagede jeg her i efteråret en lille ny plante med grønne blade som lignede meget julerosens. Mens planten havde stået i krukken har den åbenbart smidt frø og heldigt nok havde den lille plante overlevet både sne, frost, tørke og hakkejern.

Jeg fik planten op og nu står den rank og strunk i en potte. Ser frem til foråret hvor den lille plante begynder at vokse og forhåbentlig viser nogle blomster. Samt finde en plads til den i vores have så vi kan nyde den ved juletid hvis den vælger at blomstre.

Julerosen som nu står i vores bed er klar med en stor knop men om jeg er så heldig at den springer ud denne vinter ..ja det bliver spændende.

Efter at have fået min første julerose har jeg fået øjnene op for den skønne plante, at jeg faktisk har købt nogle i år til jul. De står inde på langbordet i køkkenet, og hver aften inden jeg går i seng stiller jeg dem i vores viktualierum som er køligt. Det skulle være så godt for planten har jeg læst. Jeg vil jo gerne at når foråret kommer så skal de plantes ud i et bed. Så de kan vokse sig store og få blomster.

3 thoughts on “Julens blomster II

 1. Jeg synes også julerosen er en dejlig blomst – først i de senere år har jeg fået øjnene op for dens skønhed, eller måske var den ikke så udbredt tidligere? Fra min barndom husker jeg kun alpeviol og julestjerne. Hav en dejlig 4. søndag i advent!

  • @Madame: Jeg kan også læse at alpeviolen er meget udbredt til jul men jeg kan slet ikke huske den fra min barndoms jul men derimod julestjerner i alle størrelser.
   @Mette: Jeg er også begyndt at elske julerosen og det er kommet de sidste par år men håber og venter stadig på en blomstring fra den som står i vores bed. Derimod de to jeg har inde i huset kommer nok lige her til d. 24 med fine blomster.
   Håber også I havde en glædelig 4. søndag i advent.

 2. Oh yes…. så kan jeg virkelig være med. Elsker bare julerosen. Den er fantastisk og meget kærkommen med sin blomstring på denne tid af året. Smuk, hvid og yndefuld. I mit staudebed står også en enkelt plante med fine blomsterknopper. Det har den gjort siden november. Det er vist første år, at den blomstrer SÅ tidligt.
  Glædelig 4. søndag i Advent 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s