Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Så er det tid til juleværksted

5 kommentarer

 

Hvert år den sidste weekend i november sætter min mand stillads op inde i vores garage/værksted og herefter fylder jeg stilladset med diverse kogler, pyntegrønt mm. Alt hvad der kan bruges til at lave juledekorationer af.

De næste par dage bliver der kreereret dørkranse og kurve bliver pyntet op til julen. Krukkerne som står udenfor med hårdføre vintervækster får lige lidt ekstra pynt så de også er pyntet til jul.

Adventskrans, kalenderlys og en stor rod som vi har fundet under en gåtur i skoven en efterårsdag for snart 4 år siden bliver også lavet og pyntet.

 

 Børnene ser frem til denne weekend hvor der hygges i værkstedet med the og radioen spiller i baggrunden. De laver deres egne kreationer og nyder at gå på opdagelse i de kasserne med dekorationsting og finde lige præcis den ting som skal på deres dekoration i år.

Materialerne vi bruger er ikke alle fra vores egen have men jeg har gjort et forsøg på at vi kan komme til at være mere selvforsynende med div. pyntegrønt. Jeg har plantet 2 kristtjørn – den almindelige grønne med røde bær (og den er tvekønnet – en ny sort..) og en med brogede blade men de vokser ikke så hurtigt at jeg endnu har kunnet bruge af dem. De er nu  3 år gamle. Desuden har jeg plantet thuja nede i bunden af vores have så de kunne give lidt læ i den ende af haven. De er heller ikke klar endnu til at jeg kan skære af dem.  Et stort stykke rundt om vores grund er omkranset af store grantræer og de deler

5 thoughts on “Så er det tid til juleværksted

 1. Det ser rigtig hyggeligt ud 🙂 Og en god idé, at have et ‘dekorations-værksted’ stående i nogle dage, så kan I jo lave det i jeres eget tempo, lyst og som kreativiteten kommer til én.

  Ja, der går nogle år før alle buske og træer er store nok til at klippe af. Men det lyder som om, at I snart bliver selvforsynende 🙂

  Men synes jeg kan læse mellem linierne, at du ikke helt har kunnet være med? Har lige sendt dig en mail.

 2. Det er skønt, at have sådan et værksted til rådighed i disse dage. jeg har lidt i mit Hønsehus, men ikke i så stor målestok som dit. Det er dejligt, når børnene gider være med 😉

  Jeg vil også gerne have flere dekorations-materialer i haven, men som du skriver: Det tager tid,

 3. Hvor ser det dejligt og inspirerende ud – det må være skønt at have sådan et værksted 🙂

  Jeg kan se, at du har tilføjet mig din blogliste – tusind tak 🙂 Jeg har netop tilføjet din blog til min liste.

  Kh. Marlene

 4. Hej Karina.

  Hvor ser det hyggeligt ud….. 3 generationer i gang med at lave dekorationer. Det er helt perfekt 😉

 5. Hej..
  Ja det er skønt at have et værksted hvor man kan lade kreativiteten råde. Og ja 3 generationer er samlet – det havde jeg slet ikke tænkt på :)Børnene nyder at være med og jeg kan se at de fra år til år begynder at tilegne sig mere og mere erfaring. Feks. de kan selv tråde kogler og er godt igang med at lave sløjfer selv.
  Tror ikke der er mange familier som os der har så mange juledekorationer inde i huset – børnenes skal jo vises frem 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s