Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Haven er ved at være vinterklar og vi tænker på foråret..

7 kommentarer

Lørdag var jeg så heldig at både vejret og tiden var med mig. Jeg havde planlagt at bruge tiden i haven og havde ikke skelet til vejrudsigten. Men heldet var med mig og solen tittede frem flere gange  imellem de grå skyer og der var næsten ingen vind. Det var dejligt at gå ude i haven og få gjort haven lidt mere vinterklar.

Jordbærplanterne blev klippet ned for sidste gang i år. Da vejret har været så mildt her i efteråret har planterne stadig groet efter sidste nedklipning så det var nødvendigt med en ekstra klipning.

Jeg har for første gang prøvet at lægge løg i krukker som skulle komme som forårets bebudere. Jeg har bare lagt mine løg ud i bedene og græsplænen men vil nu prøve at lægge dem i krukker og se hvad der kommer ud af det.

Jeg synes at efteråret er så smukt med alle de skønne gyldne og brændte farver . Selvom året går på hæld nyder jeg farverne og ser også frem til vinteren hvor der er tid til “armchair gardening”.

Reklamer

7 thoughts on “Haven er ved at være vinterklar og vi tænker på foråret..

 1. Hej Karina.

  Det lyder som en dejlig havedag – i sær i denne tid, hvor vi kigger lang efter solen.
  Jeg har også været i gang med at gøre haven vinterklar. Det er der nu også noget særligt over. Tanker om årets havesæson og ideer til det kommende melder sig straks på banen.
  Held og lykke med din løg i krukker. Det kommer vi sikkert til at høre mere om 😉

  Bedste hilsner fra Mette

  • Ja det er med at udnytte de dage hvor solen titter frem og temperaturen er højt oppe så vi kan nyde haven..
   Det er jo nærmest ren terapi at gå ude i haven og rode med forskellige ting. Jeg sætter pris på de dage og nyder dem i fulde drag.
   Mange hilsener Karina

 2. Det er som om vi arbejder lidt under pres lige nu… ihvertfald kan vi jo forvente at det meget pludselig vender og bliver rigtig vinter! Men jeg forsøger også at nå så meget som muligt, for så skal det jo ikke gøres til foråret! Nå, lidt skal der nu nok være tilbage til den tid, men du har fuldstændig ret i at det gør godt for krop og sjæl med dette arbejde.
  Fortsat god arbejdslyst, foreløbig ser de næste dage og week-enden vist ok ud!! :o)

 3. Ja, vi har været heldige dette efterår – med mildt vejr lige til at luge, potte om osv. Men nu vender det vist! Jeg synes også – som Fru Friis skriver – at jeg har arbejdet under tidspres med at ordne planterne i planteskolen (Staudefeen); luge, potte om osv. osv., men har trods alt nået en del pga. det milde vejr.

  Rigtig god weekend 🙂

  Kh. Marlene

 4. Ja havearbejdet kan godt være under et vist pres..men synes også at jeg har nået en del pga det milde vejr..
  @Fru Friis..Vil give dig helt ret i at vinteren kan jo komme væltende lige om hjørnet så vidt jeg husker var vi ikke så langt inde i november før der var sne. Jeg pynter altid op den sidste weekend i november udenfor i krukkerne, sætter lys op og juletræerne får lys på samt det helt store juleværksted i værkstedet hvor der kreereres adventskranse, kalenderlysdekorationer og dørkrasnse..Sidste år havde vi en del sne så er spændt på hvad der venter os denne vinter..
  @ Marlene…: men det er dejligt når man har nået en masse og kan se resultaterne af ens arbejde..

 5. Hej Karina, ja, efteråret er utroligt smukt med alle de brændte farver. Jeg vil tage et nap i haven og rive de nedfaldne blade sammen. God weekend til dig!

 6. @Madame: ja der er nok at gøre med alle nedfaldne blade..vi har en løvsuger eller er det blæser ? Og en græsopsamler så vi har fået bladene samlet på den måde..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s