Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Haveforedrag med Stig Lauritzen fra “Have Haves”…

8 kommentarer

Her er en af hans bøger ..

Igår aftes var jeg til et underholdende og fagligt foredrag omkring havekunsten og hvordan man får den mere ind i vores haver.
Stig var rigtig god til at fortælle på en god og underholdende måde – der blev grinet en del under hele oplægget.
Der blev taget udgangspunkt i de første haver man kendte til og overførte det til de haver vi har idag. Det var spændende synes jeg da der også var det historiske islæt med ift. de forskellige perioder af havehistorien.
Han var god til at drage paraeller til hvordan man kunne få det ind i sin egen have med få virkemidler. Hele oplægget var krydret med anekdoter fra de forskellige tv udsendelser og hans virke som landskabsarkitekt samt utrolig flotte billeder.
Jeg gik derfra med flere ideer som jeg nemt kunne bruge i vores have når engang projekt drivhus er afsluttet.

Reklamer

8 thoughts on “Haveforedrag med Stig Lauritzen fra “Have Haves”…

 1. Det lyder som en rigtig god aften. Jeg har endnu hans bog og foredrag tilgode, men har mødt ham på Gisselfeld, hvor han jo holder til med kontor og butik.

  Ha´en god aften
  Birgitte

 2. At komme på Gisselfeld er så noget jeg rigtig gerne vil ..Så håber at jeg får mulighed for det – der kunne man nok godt bruge en hel dag..
  Hilsen Karina

 3. Det lyder som et spændende foredrag. Havekunst har vi ikke så meget af i vore have, så det bliver spændende at følge dig og se hvilke idéer du gennemfører, når drivhusprojektet er færdigt.

  Det sværeste er næsten at huske al inspirationen og alle idéerne – lige nu sidder de helt aktuelle, men jeg har erfaret, at der ikke går lang tid, inden de desværre toner ud. Jeg er begyndet at skrive idéerne ned i en bog, dels for at få endnu en lærings-kanal aktiveret, dels for at huske det hele og dels for at kunne finde det skriftlige frem, når det skal bruges. Bare en lille idé 🙂

  Ha’ en dejlig aften 🙂

 4. Det er rart med inspiration fra flere vinkler synes jeg..Som Stig sagde er havekunst mange ting og man kan lege med mere end planter..
  Jeg har også et lille noteshæfte som jeg skriver ting ned i som jeg gerne vil huske ..JEg bruger det også når jeg læser i fagbøger så jeg kan skrive noter ned..Tror det er en arbejdsskade som pædagog er vant til at iagttage og observere :)..Igår sad jeg også tegnede nogle forskellige måder bedene var stillet op på..Til stor fornøjelse for en ældre herre som sad ved siden af mig 🙂

 5. Det lyder spændende. Elsker have-foredrag og det et blive inspireret 🙂 Jeg har også altid en bog med, som jeg lystigt noterer i. Folk undrer sig ind imellem – men der er ofte så meget vigtig at huske på – og det er rigtig, som Susanne skriver, at det nemt toner ud, hvis det ikke bliver ført ud i livet med det samme.

  Mange hilsner fra Mette

 6. Herligt med et inspirerende haveforedrag, dejligt når folk har noget på hjertet :o)
  Jeg er også begyndt med notes-metoden, ellers glemmer jeg ganske enkelt alt for mange af de fine guldkorn man samler op rundt omkring.

 7. Og når så notesbogen bliver kigget igennem og man opdager ting man liiige havde glemt alt om så er alt jo godt..For nye tiltag og inspiration i haven er altid godt..

 8. Ja man er jo slet ikke en lille smule grøn – nej, det glæder mig, at I havde en dejlig og lærerig aften.

  Ha’ fortsat en go’ aften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s