Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Så er der sået..

6 kommentarer

Jeg har sammen med min haveglade svigerinde brugt tid på at bestille frø til agurker, tomater, auberginer, squash m.m. fra “Bjarnes frø og planter”.

Nu har jeg endelig fået sået de forskellige ting vi har bestilt. Vi har delt frøene imellem os og når planterne er kommet op bytter vi indbyrdes. Hver især har vi ikke plads til så mange så bakker, som det reelt bliver til. Jeg har sået senere end så mange andre da jeg ikke har drivhus (endnu) og derfor skal planterne på friland.

Et lille udsnit af de frø som jeg har sået.

Der er sået tomater af sorten Tiny Tim og Mr. Stripey. De er henholdsvis meget lille og stribet – dem som er valgt er lidt mere specielle tomater. Jeg har sået agurken “Beit Alpha” som er en meget velsmagende agurk og lille i det. Squash er der også blevet forspiret da jeg ikke kan undvære dem i haven – squash kage er et mega hit hos vores unger 😉 og der har jeg valgt sorten “cocozelle zucchini”.

Auberginer har jeg aldrig prøvet at dyrke før men det skal jeg så prøve i år. Jeg synes det er en fantastisk flot grønsag og er meget spændt på den. Den har jeg også fået æren af at forspire og det er sorten “Black Beauty”. Er spændt på at dyrke den.

Frøene er sået.

I vores familie er vi helt vilde med græskar. Så der er sået “Big Max”, Halloween og almindelige pyntegræskar. De bliver til lygter, dekorationer og står rundt om i haven. Desuden er det altid hyggeligt når ens niecer og nevøer kommer forbi og få lov til at hente et græskar. Vi har aldrig spist dem men går op i at få dem så store som muligt og sjove former. Jeg har læst et sted at hvis man tager frø fra sine egne pynte græskar bliver det næste hold græskar endnu mere krogede og sjove. Så jo længere ud du kommer med dine egne frø jo sjovere græskar.

Ja der er noget at leve op med den vægtklasse 🙂

 Vil lige nævne at billedet her er fra Tivoli uge 42 2010 hvor der er en græskarkonkurrence. Og Tivoli udstiller de 5 største. Meget imponerende :). At nå den vægt klasse er vist noget ude i fremtiden men sjovt at se dem.

Endelig har jeg også forspiret mameluk ærmer som skulle være gode til at plukke af. Der er jo ikke noget bedre end at børnene kommer med en buket blomster fra haven.

Reklamer

6 thoughts on “Så er der sået..

 1. Rigtig god ide at fordele forspiringen mellem sig. Vi har heller ikke specielt meget plads, så alt der kan starte på friland, får lov til det.

  Du burde jo bo i England og deltage i landsbyens græskarkonkurrence :-). For første gang i år sår jeg græskar. Det er jeg ret spændt på.

  Nu smutter jeg i haven.

  God weekend
  Birgitte

  • Det er også nogle af fordelene ved at bo på landet – så bliver der byttet planter på kryds og tværs 😉
   Ja det kunne være sjovt at være med i en konkurrence om græskar…
   God weekend i haven – skal også selv derud men har lige en datter der skal til danse turnering for første gang 😉

 2. Nye godt å spise hos deg etterhvert.
  Jeg erbogså glad i squash og tomater,men auberginer har jeg aldri prøvd.
  I dag her jeg priklet sommerblomster m.m,har heller ikke drivhus så det må sås sent om resultatet skal blir bra.
  Ha en god hageweekend:)

  • Tak for det -vejret her i Danmark skulle også være godt..
   Jeg er spændt på at prøve auberginer – synes det er nogle flotte grønsager. Jeg dyrker også det som jeg synes er flotte grønsager.
   At prikle sommerblomster er en skøn ting – bliver spændende at se på dem senere på din blog..

 3. Så kom du også i gang med at så 😉 Det er vel nok en god idé at dele frø. Ofte er der jo mange flere frø i et brev end man har brug for – og jeg har det altid så svært med at tynde ud. Alle de skønne spirer, der er så fuld af liv…..

  – flot græskar 🙂

  • Vi synes også det var en god ide at bytte indbyrdes og på den måde. Det kan jo svært at have plads til så mange planter som det kan blive til.
   Har selv meget svært ved at tynde ud i spirerne – er ofte selv blevet tilbudt planter fra folk som har lavet for mange planter selv og det er jo så skønt at få planter af andre.
   Hvert år i uge 42 er der konkurrence om de største græskar i Tivoli ifb. med Halloween og det var jo sjovt at være derinde og se dem alle sammen. I selve Tivoli er der jo også fyldt op med græskar -mener det er omkring 10.000 -15.000 græskar de pynter op med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s