Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Arbejdsdag i haven.

10 kommentarer

Med solen skinnende fra en skyfri himmel var der basis for at komme videre med små og store projekter i haven på Lindelyst.

Vi har fældet et stort træ for at give plads til vores drivhus som vi meget snart skal igang med at grave ud til. Træet er nu blevet skåret op, brændet kørt til tørring og risene er brændt af.

Den store gamle hasselbusk blev efter nøje overvejelse beskåret kraftigt for at den kunne blive mere tæt i bunden og give mere plads til de hvide syrener som skyder med en udløbere ved siden af.

Jeg har 3 eksemplarer af den solitære staude fjerbusk, som står rundt om i haven. De er nu alle sammen blevet samlet et sted. Så de kan vokse sammen til en stor busk. Det er en staude jeg er meget glad for. Det er altid spændende at se, hvor længe den holder sig oprejst ift., hvor kraftig en sommerregn den kan blive udsat for.

Fjerbuskene plantes sammen.

 

Jeg nåede ikke til at få fjernet de visne staudeblade i de forskellige bede. Men kan se at mange af stauderne er på vej op og skyder fint. Dejligt livsbekræftende at se stauderne komme igen på trods af kulde og sne i så lang tid.

Sankt Hans urten er godt på vej.

 

 Laura har en hul træstub som hun har lavet til et tudsebo inspireret af Vinden i piletræerne. Hele året igennem bliver der lavet nye ting af naturmaterialer til boet og fundet nye pladser i haven til stubben. Måske en dag der flytter nogen ind..

Laura ordner Hr. Tudses bo og placerer det nu ved den gamle hasselbusk.

Reklamer

10 thoughts on “Arbejdsdag i haven.

 1. Det lyder rigtig hyggeligt med jeres fælles oplevelser i haven – dejligt at børnene har lyst til at være med og har fundet deres egne små naturlege i haven 🙂 I har da godt nok været effektive og nået en masse.

  Lader I stubben af det fældede træ blive eller har I haft fat i en stubfræser, fordi drivhuset skal stå hen over området? Hvis I lader det stå, har I så nogle tips til hvordan det forgår hurtigere?

  Ha’ en dejlig aften 🙂

 2. Ja hvor er det dejligt endelig at kunne komme lidt i gang – og sikke meget I har nået allerede. Hvor er det dejligt. Det er virkelig med at nyde solen (selvom det stadig er koldt), for den er med til at gøre at ‘foråret’ føles til at være rigtig på vej nu.

  Jeg har også en masse stauder jeg kan se spirer, og hvor er det dejligt.

  Hyg jer – vi snakkes ved… 🙂

 3. Skønt når vejret endelig er til at hele familien kan gå og nyde hinandens selskab i haven…..sådanne dage vil vi gerne have flere af :0)

  Dorthe

 4. Det er skønt med havearbejde igen, især når børnene også er med.
  Jeg har problemer med at se de sidste 3 billeder i dit indlæg. Der var også et af dine forrige indlæg, hvor jeg havde samme problem. Jeg ville gøre dig opmærksom på det, hvis nu der også er andre, som heller ikke kan se dem.

  Hilsen Ina

  • @Ina : Tak for info omkring problemet med mine billeder..Vil lige tjekke op på det med min tekniske supporter 🙂

   @Dorthe : Ja flere dage i haven i familien selskab – det er skønt og mon ikke vejret bliver bedre så vi kan komme mere ud? 😉

   @Lillian: Dejligt at du synes vi har nået meget – det er en stor have at komme igennem efter en hård vinter.

   @Susanne: Ja det er skønt at nå en del i haven når solen endelig skinner 🙂 Træet vi fældede havde så stor en rod så vi kunne ikke tage den op men vi gravede et dybt
   hul som den kunne være i og dækkede det til igen. Ved siden af hvor drivhuset skal være er der en anden stub og den har vi gravet fri omkring. Herefter savet med en gammel kæde på motorsaven og på den måde fået stubben mindre og dækket den til igen med jord. Det plejer at virke. Vi kan ikke få en stubfræser ind i haven mere efter at vi har fået sat hække op – for vi fik omkring 2500 m2 stubfræset da vi havde boet her et år. Og det var godt – det er ikke så tit mere at jeg støder på de gamle rødder i jorden mere.

   Mange hilsener Karina

 5. Jeg krydser fingre for at Hr.Tudse kommer forbi sin fine bolig. Han boede i vores have et år og det var en stor fornøjelse at have ham på besøg. Da jeg var barn boede han og hans kone i vores lyskasse. Det var bestemt ikke mindre hyggeligt.

  Og, så er det bare dejligt at komme ud i haven igen og få noget fra hånden.

  Bedste martshilsner
  Birgitte

  • Tak for krydsen fingre – tror der er brug for det 🙂 Der bor tudser alle mulige andre steder i vores have end lige i
   Lauras fine bo og det er jo til stor undren..Men de bliver troligt flyttet derover når hun støder på en tudse i haven..Så kan de jo lige se det ..
   Ja det er så skønt at komme ud i haven og få lavet nogle ting – det er så livsbekræftende når alt kommer op igen og spirer..

 6. Det lyder som en rigtig dejlig dag i haven og det er altid så hyggeligt, når børnene gider være med.
  Jeg er spændt på at følge dit drivhus projekt. Har jo hørt lidt om, at der stilles krav til det 😉

  • Ja det er nok med at nyde at de gider være med – den dag skal nok komme hvor der er andre ting som er mere spændende.
   Jeg er også spændt på vores drivhus projekt 🙂 Har planlagt at lave en kategori her på min blog som kun omhandler drivhuset og så vise projektet
   fra første spadestik og til det står færdigt. Der er vist mange krav og ønsker fra begge parter så det bliver spændende 🙂

 7. Hvor ser det hyggeligt ud med børn og gøremål. Å det er så dejligt at vi kan komme ud og rode rigtigt i forårshaverne.

  Mange forårskildende kram.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s