Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

En spirende overraskelse

6 kommentarer

Jeg går tit en tur rundt i min have for at se om der er sket nye ting. Det er noget jeg gør på alle årstider men ofte om foråret er det med en vis form for spænding og nervøsitetet. Er der planter og træer som er gået ud eller er blevet beskadiget i løbet af vinteren ?

Det er også med forventningens glæde at jeg går rundt og kigger efter de første forårsblomster.

I haven har jeg vintergækker dog ikke så mange men der arbejdes på sagen. For 3 år siden begyndte jeg at sætte løg af krokus imellem vores frugttræer – på nuværende tidspunkt er der sat omkring 800 løg med håndkraft. Det giver et skønt syn de 14 dage som de blomstrer.

Krokus på vej op.

 
 

 

 I bunden af haven har vi en bunke hvor al haveaffaldet bliver lagt hen. Vi kalder det en kompost bunke, men der er ingen orme i og bunken bliver ikke “passet” som jeg har læst en kompost bunke. Denne bunke kan give mange overraskelser – den har bl.a. budt på solsikker som pludselig en dag stod og blomstrede dernede. Og et græskar har også fundet vej op igennem bunken af haveaffald.

Forleden dag da solen skinnede fra en kold forårshimmel kunne jeg se noget gult skinne nede ved bunken. Jeg blev nysgerrig da jeg ikke har plantet noget dernede som burde være gult. Det viste sig at være en erantis, som var kommet op dernede og da jeg så nærmere efter var der faktisk et par erantiser mere på vej op. De havde kun fået sat grønne vækster.

En spirende overraskelse i form af erantis

 

 
 

 

 

En glædelig spirende overraskelse, da jeg faktisk ingen erantis har i vores have. Jeg har ihvertfald aldrig set dem blomstre i haven.

Reklamer

6 thoughts on “En spirende overraskelse

 1. Hvor er det hyggeligt – og ja – jeg har også gået rundt i haven og set på hvad der kommer op rundt omkring. Det er så hyggeligt at se hvad jorden gemmer på… Jeg synes dog, som et af dine tidligere indlæg også var omkring, at de kære muldvarpe har været rigtig effektive i løbet af vinterens snedække.

 2. Ja de “kære” muldvarpe er meget effektive i løbet af sådan en vinter 🙂
  Det er altid spændende at se hvad der kommer op efter sådan en vinter..Om man siger “hej igen” eller det er et “velkommen” til nye planter som på en eller anden måde er kommet ind i haven..Altid spændenende men måske mest for dig da det er en ny have og du ved ikke hvad der kommer på de forskellige tidspunkter..

 3. Hej Karina.

  Så kom foråret endelig 🙂 og det er en daglig glæde at følge med i, hvad der mylrer frem alle vegne. Jeg glæder mig meget til at se billeder af dine mange løg – det lyder som om, det godt kunne gå hen og blive et smukt syn.

  … og så skal jeg lige huske at sige, at der er plantemarked på Gl. Estrup d. 7. Maj fra 9-13 ( Hurra 😉

  Kh Mette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s