Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Muldvarper , muldvarper og atter muldvarper…

2 kommentarer

Normalt er jeg glad for liv i haven – jo mere jo bedre. Men men alting med måde og her i slutningen af vinteren og starten af foråret, er der en voldsom aktivitet på vores græsplæne. 

Her dukker der flere skud op om dagen og de er meget store. Selvom vi går i haven og vores hund også er aktiv derude kommer jorden ovenud fra de små muldvarpe under jorden.

Det er noget vi har set de sidste par år, og der bliver flere og flere skud. Størrelsesmæssigt synes jeg også at de er blevet noget større. Det er lige før det er en ½ trillebørfuld jord jeg kører væk fra hvert skud.

Sidste år gik der lang tid inden græsplænen kom sig efter muldvarpe invasionen og det “sjove” er at de faktisk kun skyder op i den del af vores have som er den pæne have. I køkkenhaven og frugtlunden hvor det egentlig er ligemeget, er der faktisk ingen muldvarpeskud.

Har overvejet at afprøve et gammelt huskeråd omkring muldvarpe – man skal lægge mink lort ned i et hul i et muldvarpeskud. Det skulle bevirke at muldvarpen flytter og der er masser af marker omkring vores grund som er velegnet til muldvarper :). Så mon ikke jeg skal prøve det?

Et punkt som altid står på min “to do” liste over havens gøremål er at køre jord væk fra græsplænen og ned i køkkenhaven. Og det er jo godt jord så lidt glæde har vi da af de små minibulldozere 🙂

2 thoughts on “Muldvarper , muldvarper og atter muldvarper…

  1. Kender desværre alt for godt til problemet i øjeblikket. I vores græsplane er der mere jord end græs lige i øjeblikket. Vores katte plejer inden for kort tid at få fanget synderen men det er desværre endnu ikke lykkedes. Jeg er stadig håbefuld 🙂

    Mange hilsner fra Mette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s