Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Tilbage i naturen.

Skriv en kommentar

Hvert år til jul gør vi i vores familie, som de fleste andre i det ganske land, vi  drager forventningsfulde afsted for at finde lige præcis TRÆET, som vi skal bruge juleaften og vi finder et flot træ som vi fælder og tager det med ind i stuen, hvor vi pynter det som alle andre også gør.

På et tidspunkt når vi til den del hvor træet bliver afpyntet og det kommer udenfor ofte for at ryge på komposten, kørt på genbrugspladsen  eller brændt – får jeg dårlig samvittighed..Vi har fældet et flot og sundt træ for at have det inde i nogle dage og nu ryger det ud igen.

Den dårlige samvittighed er dog forlængst erstattet af  glæden ved at kunne  bruge træet igen på en anden måde.  De sidste par år har jeg brugt grenene fra træet til at ligge under mine rhododendroner. Men de sidste 2 år har der været så meget sne at det har været nærmest umuligt at flytte sneen og lægge grangrenene der.

Træet er dog stadig blevet brugt – vi har sat træet op ude i haven hvor vi har pyntet det med mejsekugler, æbler m.m. som fuglene kan spise.

I en så stor en have som vores er ethvert “fodersted” velkommen og det bliver sat forholdvis tæt på husets vinduer så vi kan følge træets “nye liv”.

Til foråret ender træet  tilsidst på bålpladsen sammen med andre nedfaldsgrene fra haven.

Juletræet har fået en ny funktion - foderplads.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s