Lindelyst – årets gang i en have på landet…

– en haveblog

Bolig til leje…ønskes masser af småfugle..

1 kommentar

Redekasse til bla. musvit og skovspurve

Boliger til leje..ønskes masser af småfugle…

Denne vinter havde vi bestemt at der skulle laves redekasser til alle de små fugle som vi jo har i haven og som vi her om vinteren ser i hobetal omkring foderbrættet.

Vi har forsøgt at artsbestemme flere af fuglene omkring brættet og dem der er flest af er faktisk skovspurvene, rødhals og mejserne.

Vi fandt en liste på nettet www.dof.dk (dansk ornitologisk forening) over størrelsen af huller som passer til de enkelte fugle. Og så var det ellers om at komme i gang med at producere redekasser til bl.a. skovspurvene, gråspurvene, mejserne og musvitterne. På denne hjemmeside er der også andre sjove ting ift. at have fugle i haven bl.a. fodring af fugle og den årlige fugletælling som kan blive ret sjov når man har børn i familien og der skal tælles fugle i haven.

Nogle af redekasserne har også hul til fugle som vi faktisk ikke har set i vores have men vi kan jo være heldige at der dukker nogen op. Vi er da blevet overrasket hvilke fugle vi så ved foderbrættet bl.a. har vi set en skovskade som vi aldrig har set i haven før den landede en tidlig morgen ved foderbrættet.

Da vi har en stor have med mange træer vil vi gerne have mange redekasser sat op så der blev lavet en model af en redekasse og så gik masseproduktionen ellers i gang.

Hvis redekasserne gør, at fuglene bliver i haven også om sommeren, er det jo al arbejdet værd selv at lave sine redekasser. Da fuglene jo tager mange insekter i løbet af sommeren og der er stor glæde ved at se dem rundt om i haven om vinteren .

Det er min mand Casper som er primus motor i at lave dem og lige nu er vi oppe på ca. 10 redekasser med et hul på bl.a. 32 mm og 35mm.

Denne redekasse som her er afbildet har et hul som passer til musvit, skovspurv, broget fluesnapper og rødstjert. Nu er de sat op og så må vi håbe at det passer fuglene at flytte ind.

Reklamer

One thought on “Bolig til leje…ønskes masser af småfugle..

  1. Hej Karina.

    Hvor er det godt, at I bygger så mange redekasser. Det kommer I helt sikkert til at få meget glæde af. Det er sjovt med både små og store redekasser. Faktisk har vi også både en uglekasse, tårnfalkekasse og flere stærekasser. Det giver masser af fornøjelser.

    God arbejdslyst og held og lykke med projektet.

    Mange hilsner fra Mette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s